Intervju med Brittany Holmes

Genom att engagera sig i ett escape room övar eleverna kritiska tänkande (problemlösning, kommunikation, samarbete, tolkning, tidshantering) i en dynamisk miljö.

Brittany Holmes

Arbete:

Falun Kommun

Områden:

NO & matematik lärare

Kan du dela med dig av några specifika lektioner eller ämnen där Escaply har varit särskilt effektivt och engagerande för dina elever?

Jag har använt Escaply mest i matematik, som formativa bedömningar mitt i ett arbetsområde. Det är en rolig aktivitet för att avsluta veckan!

– Säger Brittany Holmes

Hur hittade du Escaply? Vad gillar du med tjänsten?

Jag gick på SETT-mässan för ett par år sedan och deltog i en workshop om escape rooms. Här fick vi testa Escaply som ett exit-ticket till workshopen! Escape rooms är mycket roliga men kan kräva mycket förberedelser. Escaply gör det enkelt att skapa ett virtuellt escape room, och när det väl är klart är det lätt att återanvända för olika klasser/grupper utan massor av förberedelser!

– Säger Brittany Holmes

Vad tycker dina elever?

De blir väldigt engagerade i utmaningen! Från att försöka hitta var nycklarna är till att lista ut vilken uppgift de behöver rätta till för att kunna passera in i nästa rum. Jag brukar låta dem arbeta i par, och det är mycket samarbete, även mellan par för att försöka hjälpa varandra att komma ut!

– Säger Brittany Holmes

Vad skulle du rekommendera andra lärare som vill komma igång?

Jag skulle rekommendera att testa de escape rooms som redan finns tillgängliga på Escaply. Där kan du få en uppfattning om hur du kan strukturera och anpassa dina egna escape rooms för att bemöta dina elevers behov.

– Säger Brittany Holmes

Hur har du sett att Escaply har påverkat elevernas kritiska tänkande och problemlösningsförmåga?

Genom att engagera sig i ett escape room övar eleverna kritiska tänkande (problemlösning, kommunikation, samarbete, tolkning, tidshantering) i en dynamisk miljö. Escaplys interaktiva plattform gör att eleverna lär sig dessa färdigheter på både ett roligt och effektivt sätt, vilket leder till en djupare och mer praktisk förståelse av kritiskt tänkande.

– Avslutar Brittany Holmes